Hitta den perfekta vintage väskan

De flesta av oss har någon gång drömt om den speciella väskan, den som passar till allt, gör oss hela och bär namnet av en av de kända designerna. Men för de flesta av oss stannar det vid en dröm när vi ser prislappen. Men det behöver inte vara på det viset. När man handlar second hand har man chansen att finna dyrgripar som man annars bara drömmer om. En begagnad designerväska är inte omöjlig att finna till ett pris som man har råd med i en second hand butik.

Hitta den perfekta vintage väskan

Tips till jakten

För att hitta den perfekta vintage väskan i den stora djungeln av väskor gäller det att man har tålamod, att man hittar den på första försöket är inte troligt, det kan ta sin tid men kommer vara värt det i slutänden när du står där med drömväskan. Det är viktigt att vara noga, läsa på lapparna, det är inte alltid där man känner igen en designerväska utan det kan kräva lite detektiv arbete för att hitta den. Ha ett öppet sinne där du tittar på allt, döm inte bort någonting innan du har gett det en chans. Din drömväska kan finnas där du minst anar det.

När du hittar den

När du väl hittat en designerväska gäller det att ha lite is i magen och inte bara slänga sig över den. Är det den här väskan du verkligen vill ha? Även om priset är betydligt mycket billigare i jämförelse med en ny är det viktig att titta på väskan. Hur är skicket på väskan? Titta på sömmarna och materialet. En läderväska kan hålla länge om den har blivit väl omhändertagen. Det viktiga när du köper väska är inte namnet på designern utan att du tycker om den. Köp en väska som du trivs med.